Cred ca oricine a auzit de aceasta formatie, chiar si cocalarii cred ca au ascultat vreodata in viata lor "Enjoy the Silence".
Cand eram mai tanar nu ma prea omoram dupa muzica electronica, dar stiam cateva piese de la Depeche Mode ("It's No Good", "Personal Jesus", "Just Can't Get Enough" si "Enjoy the Silence"). Ii placeau lui maica-mea si am decis sa ii ascult si eu.
Nu credeam ca or sa imi placa atat de mult. Nici nu ma gandeam.
Depeche Mode au avut in total 5 membrii in formatie, din care 3 mai sunt si acum (Dave Gahan - voce; Martin Gore - keyboard,voce; si Andrew Fletcher - keyboard). Anul asta se implinesc 29 de ani de la infintarea formatiei.
Albume:
SPEAK AND SPELL (1981) - primul album, un pic cam prea pop pentru gustul meu, dar e destul de bun, desi inafara de "Just Can't Get Enough" nu prea ascult alta piesa. 6/10
A BROKEN FRAME (1982) - dupa plecarea lui Vince Clarke (membrul fondator) DM au inceput sa isi finalizeze sunetul si au trecut de la pop la ceva mai "dark". Nu ma prea omor nici dupa asta desi are cateva piese faine ca "My Secret Garden", "See You" si "The Meaning of Love". 7/10
CONSTRUCTION TIME AGAIN (1983) - primul album "real" DM si totodata primul album cu Alan Wilder. Este un album cu tente politice si mai "dark" decat cel precedent. Contine multe piese superbe cum ar fi: "Love, In Itself", "More Than A Party" si "Everything Counts" (una din cele mai tari piese ale lor, ascultati si coverul In Flames). 9/10
SOME GREAT REWARD (1984) - WOW....am ramas masca cand (scz de cacofonie) l-am ascultat prima oara. Contine unele din cele mai bune piese ale lor cum ar fi: "Something To Do", "People Are People" (geniala piesa), "Somebody", "Master And Servant" (sado-maso
) si "Blasphemous Rumours" (multam nenea BLOODY ca mi-ai adus aminte de ea
). 10/10
BLACK CELEBRATION (1986) - probabil cel mai "dark" album al lor, am visat urat dupa ce l-am ascultat prima oara. Piese de rezistenta: "Black Celebration", "Fly On The Windscreen", "A Question Of Time" si "Stripped" (sexy song btw
). 9/10 (si numele forumului vine de la albumu asta
)
MUSIC FOR THE MASSES (1987) - albumul care m-a facut sa ii ador atat de mult. Contine atatea piese care acum sunt clasice: "Never Let Me Down Again" (pe care o canta la final in concerte si lumea isi unduiste mainele ca iarba), "The Things You Said", "Strangelove" (pe care o am in cap in fiecare zi), "Sacred", "Behind The Wheel" (iar sado-maso
) si "Pimpf" (un instrumental superb). 11/10
VIOLATOR (1990) - albumul clasic DM. Probabil cel mai "tare" album al lor desi are vreo 2 piese "boring". Piese de rezistenta: "World In My Eyes", "Personal Jesus", "Enjoy The Silence" si "Policy Of Truth". 9.5/10
SONGS OF FAITH AND DEVOTION (1993) - desi versurile sunt cam de pocaiti, acesta e albumul meu preferat de la DM, si din pacate si ultimul cu Alan Wilder. Piesele cele mai faine sunt: "I Feel You" (da, piesa aia cu care obisnuiesc sa sperii lumea din cauza ca "scartaie" la inceput), "Walking In My Shoes", "Condemnation", "In Your Room", "Rush" (seamana cu NIN
) si "Higher Love" (probabil piesa mea preferata de la DM, care imi face "pielea gaina" cand o ascult). 12/10
ULTRA (1997) - dupa plecarea lui Alan Wilder, DM au inceput sa fie mai "slow" dar tot la fel de superbi. Albumul asta este probabil cel mai ciudat, dar in acelasi timp, superb. Piesele geniale: "Barrel of a Gun" (clipul rupe), "Home" (cu Martin Gore la voce), "It's No Good" (probabil prima piesa de la ei pe care am ascultat-o), "Uselink" (un instrumental scurt, dar genial), "Freestate" (creepy) si "Insight". 9/10
EXCITER (2001) - cam ciudat albumul asta, dar e la fel de bun ca "Ultra". Piese de rezistenta: "Dream On", "Shine", "Freelove", "I Feel Loved" si "Goodnight Lovers". 9/10
PLAYING THE ANGEL (2005) - surprinzator de fain albumul (mult mai bun ca "EXCITER"). Piese de rezistenta: "A Pain That I'm Used To", "John The Revelator", "Suffer Well", "Precious" (classic DM) si "Damaged People". 9.5/10
SOUNDS OF THE UNIVERSE (2009) - cel mai recent album. Destul de interesant, dar trebuie sa il mai ascult ca sa imi formez o parere definitiva. Piese la prima vedere pana acuma: "Wrong" (creepy video), "Peace" (clip filmat in Romania
), "Come Back" si " Perfect".
In concluzie, ascultati ce va zice nenea Didu si puneti mana si ascultati DM, ca nu o sa regretati.